Kako najbolje iskoristiti polensku alergiju?

Piše: Amila Lončarić

1. Kišite, kašljite, brišite nos. Ljudi najčešće misle da ste zaraženi gripom, pa bježe od vas. Vrlo korisno u javnim prevozima, kada su gužve u trgovinama, čak i u čekaonici kod doktora. Imat ćete komforan lični prostor. Ni u kom slučaju nemojte počešati nos ili oko, time ćete se odati.

2. U toku sezone alergije, iskoristite priliku da spavate kada god, gdje kod i koliko god poželite. Lijekovi djeluju sedativno na vas, zar ne? (Ne morate nikome reći da uzimat one nove nesedativne tablete od 9 maraka.)

3. Okrivite vašu alergiju za sve trenutne neuspjehe. Kako misliš da učim/pišem tekst/motam sarmu ako mi se stalno spava i stalno mi curi nos?

4. Iskoristite alergiju da izbjegnete dogovore i termine koji su vam taj dan smor ili ako jednostavno želite ostati doma. Također, možete izbjeći odlazak u trgovinu: Ali ne mogu ja danas, ispred zgrade je ono veliko drvo lipe, znaš koliko mi lipa smeta!

5. Bit ćete čest gost u apoteci. Iskoristite priliku da bolje upoznate apotekarku i da se sprijateljite s njom. Kada ona steke povjerenje u vas, nekada će i zaobići da vam traži recept za lijek koji vam je očajno potreban.

6. Dobro proučite nuspojave na uputstvima lijekova koje koristite ili ste koristili. Čak i kada piše: Vrlo rijetko zabilježeno, može se iskoristiti. Konkretna primjena: Ne mogu sada razgovarati o tome, boli me glava od onog spreja za alergiju. Nemojte ovo često primjenjivati, bićete uhvaćeni.

7. Sakrivanje emocija. Ako vam se omakne koja suza koju ne želite priznati, okrivite alergiju. Pa za šta drugo služi?!

8. Opravdajte nenadani/nepotrebni pad finansija: Morala sam kupiti tablete, šumeće tablete, kalcij, sprej za nos i kapi za oči. (Niko ne mora da zna kako imate zalihe od prošle godine ili da ste neke stvari dobili besplatno sa receptom vaše doktorice.)

9. Našalite se sa društvom. U noćnom izlasku dok ležerno plešete i pijuckate svoje piće, izvadite plavu tableticu, ponudite prijatelje, i bacite je niz grlo u ritmu muzike.

10. U svakoj prilici možete nositi sunčane naočale. Kada vam se ne da šminkati, niste spavali, izgledate kao vampir ili ste mamurni, recite da je to od alergije i da naočale štite vaše oči od dodatnih iritacija i alergijskih reakcija.

One thought on “Kako najbolje iskoristiti polensku alergiju?

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s